vrijdag, 8. april 2016 - 14:25 Update: 08-04-2016 15:07

Bert Meerstadt ook per direct teruggetreden bij Bols

Bert Meerstadt ook per direct teruggetreden bij Bols
Foto: Lucas Bols
Amsterdam

Bert Meerstadt is vrijdag per direct teruggetreden uit Raad van Commissarissen van Lucas Bols. Dit meldt Lucas Bols vrijdag.

'Lucas Bols kondigt aan dat de heer Bert Meerstadt heeft besloten dat hij met onmiddellijke ingang aftreedt als lid van de Raad van Commissarissen van Lucas Bols N.V.', aldus Bols.

Derk Doijer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lucas Bols: “We respecteren de beslissing van Bert Meerstadt om terug te treden uit onze Raad van Commissarissen. We zijn Bert zeer erkentelijk voor zijn waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Lucas Bols in de afgelopen tien jaar.”

Persstatement Bert Meerstadt

'Gezien de vragen en suggesties in de media aan Lucas Bols naar aanleiding van mijn vertrek als commissaris bij ABN AMRO, treed ik af als commissaris. Ik wil hiermee voorkomen dat Lucas Bols nadelige effecten ondervindt. Ik heb intensief en met toewijding, samen met mijn collega’s, 10 jaar bijgedragen aan de groei van Lucas Bols en de beursgang', laat Meerstadt in een statement weten.

'Ik heb de voorzitter van de RvC van Lucas Bols op 6 april 2016 geïnformeerd over mijn situatie en de op handen zijnde media-aandacht. Net als aan ABN AMRO heb ik transparant iedere vraag beantwoord. Door Lucas Bols noch door ABN AMRO is druk uitgeoefend om af te treden. Dit is mijn keus in het belang van de onderneming. Ik ga op dit moment niet verder inhoudelijk in op speculaties en vragen', aldus Meerstadt. 

Categorie:
Provincie: