dinsdag, 12. april 2016 - 18:09 Update: 12-04-2016 18:22

Captain Outlaw Motor Gang aangehouden voor drugshandel

Captain Outlaw Motor Gang aangehouden voor drugshandel
Foto: Landelijk Parket
St. Willebrord

Een 51-jarige captain van een outlaw motorcycle gang is maandagmiddag door een arrestatieteam aangehouden in St. Willebrord. De man wordt verdacht van handel in cocaïne. Dit maakte het openbaar ministerie bekend.

Daarnaast is zaterdag een 62-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij grootschalige handel.

De twee verdachten kwamen naar voren in een onderzoek naar een partij van ruim 1200 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 30 miljoen euro centraal. De politie en douane troffen die op 15 januari aan in de gestrande vissersboot, ‘de Zeeland’, in Cadzand. In totaal zijn er inmiddels, inclusief de zaterdag en gisteren aangehouden mannen, elf verdachten aangehouden.

Het onderzoek heeft tot nu toe aan het licht gebracht, dat een sleepboot, ‘de Marian V’, eind december 2015 vanuit Paramaribo naar Rotterdam is vertrokken. Vermoedelijk is vanaf deze sleper de partij cocaïne overgedragen op ‘de Zeeland’, die half januari in Cadzand strandde.

‘De Zeeland’, met vier opvarenden aan boord, is op enig moment stuurloos geraakt. De Kustwacht en Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij wisten de opvarenden tijdens een hevige storm uit de kolkende golven te redden. De boot en de aan boord aangetroffen verdovende middelen, zijn de volgende ochtend in Cadzand in beslag genomen.

Bij doorzoeking van ‘de Marian V’ op 20 en 21 januari 2016 zijn diverse goederen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk verband houden met de op ‘de Zeeland’ aangetroffen partij cocaïne.

Categorie:
Provincie: