donderdag, 14. april 2016 - 9:58 Update: 14-04-2016 10:00

€ 48.000 boete definitief voor saunaclub in Zuid-Limburg

€ 48.000 boete definitief voor saunaclub in Zuid-Limburg
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Maastricht

De Raad van State heeft de boete van € 48.000,- omdat een saunaclub vreemdelingen zonder vergunning had laten werken onherroepelijk verklaard. Al eerder kreeg de club uit Zuid-Limburg een boete van € 11.250,- voor het overtreden van de Arbeidstijdenwet. De Inspectie SZW controleerde de saunaclub, die beter bekend staat als 'seksclub', hiervoor al in de zomer van 2013.

Tijdens de controle  van de Inspectie SZW werkten onder meer twee prostituees met een Hondurese nationaliteit, één met een Cubaanse nationaliteit, één met een Colombiaanse nationaliteit en twee met de nationaliteit van de Dominicaanse Republiek. Allen hadden echter geen tewerkstellingsvergunning om als prostituee daar te werken.

Het bedrijf heeft steeds aangegeven dat de prostituees als zelfstandige in de club werkten en niet in dienst van de saunaclub. De Inspectie SWZ is echter van mening dat er weldegelijk een werkgever-werknemer relatie was met de dames. De Raad van State is hierin meegegaan en heeft geconstateerd dat de prostituees weldegelijk ten dienste van de ondernemer werkten. De boete van € 48.000,- is nu onherroepelijk.

Tijdens de controle in 2013 constateerde de Inspectie ook dat de schoonmaaksters in de sauna vermoedelijk te veel uren werkten. Het bedrijf bleek namelijk geen goede registratie te hebben van arbeids- en rusttijden van de schoonmakers. Voor de Inspectie was dan ook een goede controle op de Arbeidstijdenwet niet mogelijk en hiervoor kreeg het bedrijf een boete van € 11.250,00.

Categorie:
Provincie: