donderdag, 14. april 2016 - 11:50 Update: 14-04-2016 12:31

'Terrorist' Schiphol weer vrijgelaten

Poolse 'terrorist' Schiphol weer vrijgelaten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

De Poolse man die dinsdagavond op Schiphol is aangehouden nadat hij tegen de Marechaussee had gezegd dat hij een terrorist was, is donderdagochtend vrijgelaten met een dagvaarding op zak.

Hij moet zich op 21 juni om 10.10 uur bij de rechtbank in Haarlem verantwoorden voor het doen van een valse bommelding. Ook wordt hij verdacht van diefstal.

De 25-jarige man had twee rugtassen bij zich, waarvan er later een gestolen bleek. Hij zei tegen passerende marechaussees dat hij een terrorist was. Toen de Koninklijke Marechaussee vroeg of hij een bom had antwoordde hij eerst bevestigend en daarna ontkennend. Hierop is hij aangehouden. Zijn rugtassen bleven achter op de Schiphol Boulevard, waar uit een eerste selectie door een hond van de marechaussee bleek dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in zaten. Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat niet het geval.

De verdachte bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een deel van het Jan Dellaertplein en de Schiphol Boulevard is enige tijd afgezet geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: