donderdag, 14. april 2016 - 17:16 Update: 14-04-2016 17:19

Automobilist rijdt in op agent

Automobilist rijdt in op agent
Foto: fbf
Bergen op Zoom

Een 18-jarige Bergenaar heeft op het Lourdesplein een wijkagent vermoedelijk opzettelijk proberen aan te rijden. De man ging er vervolgens in zijn auto vandoor.

De agent wilde op woensdag 13 april rond 15.30 uur de automobilist controleren op een parkeerplaats aan de Koningin Emmastraat. De diender gaf de man aan te stoppen, maar deze drukte het gaspedaal in en ging er vandoor. Een halfuur later kwam de agent de verdachte opnieuw tegen, dit keer op het Lourdesplein. De diender zette zijn fiets dwars over de weg en gaf de bestuurder een stopteken. Dat werd genegeerd en de verdachte reed recht op de biker af. De agent moest hierdoor opzij springen en zijn fiets werd vol geraakt door de automobilist. Het rijwiel raakte daarbij zwaar beschadigd, de agent bleef ongedeerd.

Politiebureau

Rond 17.30 uur meldde de 22-jarige bijrijder zich op het politiebureau. De man is aangehouden en vastgezet. Na verder onderzoek is de bestuurder van de auto donderdagochtend 14 april, op last van de officier van justitie, in zijn woning opgepakt. Beide mannen zitten voor onderzoek vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: