vrijdag, 15. april 2016 - 18:03 Update: 15-04-2016 18:10

Drie illegale Syriërs en een Afghaan in vrachtauto uit Parijs aangetroffen

Drie illegale Syriërs en een Afghaan in vrachtauto uit Parijs aangetroffen
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Een vrachtwagenchauffeur keek vrijdagochtend vreemd op toen hij op een bedrijfsterrein in Roosendaal vier vreemdelingen in zijn vrachtwagen aantrof. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'Het viertal werd rond 10.30 uur in de Spaanse vrachtwagen ontdekt. De chauffeur van de vrachtwagencombinatie was naar Nederland gereden en moest lossen bij een bedrijf op het industrieterrein', aldus de politie. 

Parijs

Daar kwamen de vier mannen uit de vrachtwagen. Uit politieonderzoek bleek dat het ging om drie illegale Syriërs en een Afghaanse man. De mannen met de leeftijden van 17, 22, 23 en 24 jaar zijn vermoedelijk in Parijs in de vrachtauto gekropen.

Asiel

Alle betrokkenen hebben een verklaring afgelegd. Ze hoopten dat ze in een vrachtwagen zaten die naar Engeland ging. Toen ze uit de auto stapten, bleek dat ze in Roosendaal waren beland. 

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond. De drie Syriërs gaan in Nederland asiel aanvragen. De man uit Afghanistan had reeds een verblijfsdocument voor Italië en heeft zijn reis vervolgd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: