vrijdag, 15. april 2016 - 18:44 Update: 15-04-2016 18:50

Dure auto’s, drugs en wapens bij autocontrole Rotterdam gevonden

Dure auto’s, drugs en wapens bij autocontrole Rotterdam gevonden
Foto: Politie Rotterdam
Rotterdam

Bij een grote autocontrole in Rotterdam zijn auto’s, drugs en wapens in beslag genomen. Dit meldt de politie vrijdag.

'De controle gebeurde op donderdag op de Binnenrotte en er deden naast politiemensen ook vertegenwoordigers mee van de gemeentelijke belastingdienst, sociale dienst en de belastingdienst', aldus de politie.

Witwassen

De politie nam vier auto’s in beslag waaronder drie op verdenking van witwassen. Dat gebeurt als mensen niet kunnen aantonen hoe ze aan het geld komen voor zo’n dure auto. 

De belastingdienst legde beslag op vijf auto’s en een aantal mensen rekende hun fiscale schuld af. Het gaat dan om enkele duizenden euro’s. Ook de sociale dienst incasseerde direct een aantal vorderingen.

Harddrugs

De politie hield een 31-jarige Rotterdammer aan omdat hij in het bezit was van verschillende soorten harddrugs waaronder XTC tabletten. Bij een onderzoek in zijn woning werden nog meer verpakkingen met XTC tabletten aangetroffen. 

Een 45-jarige Rotterdammer werd aangehouden met een plastic bakje met harddrugs. Bij een drietal andere personen vonden agenten kleine hoeveelheden hennep. Een 36-jarige Rotterdammer ging ook mee naar het bureau., In de kofferbak van zijn auto lag een namaak vuurwapen. 

Een 34-jarige man uit Litouwen had een wapenstok onder zijn autostoel liggen. Een 26-jarige Rotterdammer moest mee om nog 15 dagen openstaande gevangenisstraf uit te zitten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: