zaterdag, 16. april 2016 - 16:19 Update: 17-04-2016 10:02

Automobilist zonder rijbewijs rijdt na dollemansrit in op politieauto

Vluchtende automobilist ramt politieauto
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie rond 03.30 uur een 30-jarige man uit Haarlem aangehouden wegens poging doodslag. Dit meldt de politie zaterdag.

Politieauto geramd

De man reed met hoge snelheid in zijn auto over de rijksweg A8 richting Amsterdam. Agenten wilden de bestuurder controleren en zetten de achtervolging. Toen zij de bestuurder op de Stentorstraat in Amsterdam aan de kant wilden zetten, reed de man met opzet tegen de politieauto aan. 

Daarna vervolgde de bestuurder met zeer hoge snelheid zijn weg binnen de bebouwde kom en reed richting Oostzaan. In Oostzaan slaagden de agenten erin de bestuurder tot stoppen te dwingen door de auto op de Dors/Kerkstraat van de weg te rijden. 

Bekende van politie

De passagier, een 34-jarige man uit Haarlem, wilde er vervolgens te voet vandoor maar kwam niet ver en werd vrijwel direct aangehouden door de agenten. De man bleek een bekende van de politie en had nog een straf openstaan.

De 30-jarige bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en verkeerde vermoedelijk onder invloed. Een opgeroepen arts heeft bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het gebruik van drugs en/of alcohol. 

Wikkels cocaïne 

In het voertuig werden enkele wikkels met cocaïne aangetroffen. De twee mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en in verzekering gesteld. In verband met de aanrijdingen op de Stentorstraat en de Dors heeft de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie een onderzoek ingesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: