zondag, 17. april 2016 - 12:25 Update: 17-04-2016 20:43

Slachtoffer schietpartij IJsselstein in ziekenhuis overleden

Deel A2 dicht na schietpartij IJsselstein
Foto: Archief FBF.nl
IJsselstein

Zondagochtend heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Lanceerplaats waarbij een man zwaargewond op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis is overgebracht en aldaar even later aan zijn verwondingen overleden. Dit meldt de politie, die op zoek is naar getuigen, zondag.

Rond 10.00 uur kwam er een melding binnen van een schietincident op de Lanceerplaats in IJsselstein. De politie kwam ter plaatse en heeft direct de omgeving afgezet voor onderzoek.

Op eigen gelegenheid naar ziekenuis

Bij het schietincident is één slachtoffer gewond geraakt. Hij is op eigen gelegenheid overgebracht naar het ziekenhuis en later aan zijn verwondingen overleden. Omdat het slachtoffer zonder ambulance naar het ziekenhuis is gegaan, heeft de politie ook op de Spoedeisende hulp een onderzoek ingesteld.

Aanhouding

Op de Randdijk in IJsselstein is een verdachte aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie stuit niet uit dat er mogelijk meer verdachten zijn betrokken bij het schietincident.

Getuigenoproep

Er is een onderzoek gestart naar het schietincident. Het is nog niet duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld op de Lanceerplaats. De politie vraagt aan getuigen, die iets gezien hebben in de omgeving van de Lanceerplaats of iets gehoord of gezien hebben wat te maken heeft met dit schietincident, om contact op te nemen met de politie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: