zondag, 17. april 2016 - 16:14 Update: 17-04-2016 16:25

Tweede aanhouding gevaarlijk drugslab Tilburg

Tweede aanhouding gevaarlijk drugslab Tilburg
Foto: MV
Tilburg

De politie heeft zondag een 27-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het opzetten en onderhouden van het gevaarlijke drugslab wat vrijdag is ontmanteld.

Het team is zeer voortvarend bezig en geeft aan nog meer aanhoudingen te gaan doen de komende tijd.

Vrijdag 5 april 2016 heeft de politie na een opeenstapeling van tips een gevaarlijk drugslab ontmanteld. Het laboratorium, als je het zo wilt noemen, zat in een oud fabriekje op een binnenterrein tussen woningen aan de Hobbemastraat. Het lag midden in een wijk. Er was brandgevaar, ontploffingsgevaar en gevaar voor de gezondheid door de giftige dampen die maandenlang door de criminelen via een afzuiging over de woonwijk uitgeblazen werd. Specialisten van de politie hebben het lab ontmanteld en de honderden liters chemicaliën zijn afgevoerd door een speciaal bedrijf.

Aanhoudingen

Vrijwel direct bleek de beheerder van het binnenterrein, een 54-jarige Tilburger, als verdachte aangemerkt te kunnen worden. Hij is die vrijdag ook aangehouden. Vanuit het onderzoek, wat in een stroomversnelling zit, kwam de identiteit van de tweede verdachte boven. Hij is zondag aan het bureau ontboden en direct aangehouden. De eerste verdachte mag vooralsnog de rechtszaak in vrijheid afwachten. Het onderzoeksteam geeft aan dat er nog meer aanhoudingen op de rol staan. 

Drugsvrij, zeker woonwijken

Vindt u ook dat drugs, het maken ervan, het dealen ervan en het gebruiken ervan, voor overlast zorgt. En ziet u ook in dat het gevaarlijk is. Criminelen geven niets om de gevaren maar hebben alleen oog voor hun portemonnee. De politie roept op haar te tippen als u het idee heeft dat er in uw omgeving zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.

Ondermijning

De aanhoudingen sluiten aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet, aldus de politie.  Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: