dinsdag, 19. april 2016 - 9:50 Update: 19-04-2016 9:51

Tilburger opnieuw aangehouden vanwege vondst amfetamine olie

Tilburger opnieuw aangehouden vanwege vondst amfetamine olie
Foto: fbf
Tilburg

De politie heeft vandaag in een pand in de Tilburgse wijk Broekhoven een 32-jarige Tilburger opnieuw aangehouden vanwege vaten met chemicaliën die vrijdag 18 maart jl. in zijn auto in het buitengebied van Riel werden aangetroffen.

Aanvankelijk werd aangenomen dat het om afval van een drugslab ging. Nader onderzoek van specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen heeft uitgewezen dat het echter  om circa 175 liter amfetamine olie gaat. De verdachte werd op dinsdag 22 maart 2016 vrijgelaten. In overleg met de officier van justitie is hij vanwege de nieuwe feiten en omstandigheden opnieuw aangehouden. Ook is op een ander  in de wijk Groenewoud in  Tilburg en op een recreatiepark in Molenschot onder leiding van de rechter-commissaris gezocht.

Vondst

Een politieagent en een buitengewoon opsporingsambtenaar van het Brabants Landschap hebben vrijdagavond 18 maart 2016 rond 21.45 in de Vonderstraat een 32-jarige Tilburger aangehouden. De agent en de boa waren samen in het buitengebied van Riel aan het surveilleren in verband met de Flora en Faunawetgeving, toen de verdachte hun aandacht trok. Tijdens de controle van zijn auto, een volkswagen Caddy  bleek dat deze vol stond met vaten chemicaliën. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de druk van de bolstaande vaten afgehaald waarna die konden worden afgevoerd. In totaal ging het om 7 vaten van 25 liter.

Onderzoek LFO

De Tilburger werd aangehouden en verhoord. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. Hij werd op dinsdag 22 maart 2016 in vrijheid gesteld. De auto waarin hij reed, werd in beslag genomen. De vaten met chemicaliën werden door specialisten van de LFO nader onderzocht. Zij kwamen tot de conclusie dat het om amfetamine olie gaat met een waarde van circa 200.000 euro. In overleg met de officier van justitie is daarom besloten om de bestuurder van die auto opnieuw aan te houden en zijn rol en van anderen te onderzoeken. Meer aanhoudingen worden daarom zeker niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: