woensdag, 20. april 2016 - 16:11 Update: 20-04-2016 16:17

Politie boekt doorbraak in onderzoek overvallen Tilburgse buschauffeurs

Politie boekt doorbraak in onderzoek overvallen Tilburgse buschauffeurs
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Tilburg

De recherche van de politie in Tilburg heeft een doorbraak geboekt in het onderzoek naar de twee overvallen op buschauffeurs in Tilburg Noord. Dit meldt de politie woensdag.

Onlangs hield de politie drie Tilburgse jongens van 14, 16 en 16 jaar aan voor de overval op een tankstation aan de Ringbaan Noord. De 14-jarige en één van de 16-jarige verdachten zijn ook verdacht van de overvallen op de Tilburgse buschauffeurs.  Eén van hen heeft inmiddels zijn deelname aan de overval op het tankstation en de twee busovervallen toegegeven. Het trio zit nog vast.

Overval tankstation Ringbaan Noord

Op zondag 10 april 2016 om 16.00 uur kwam er bij de meldkamer van de politie een melding binnen van een overval op een tankstation aan de Ringbaan Noord. Het ging om drie daders, waarvan er één een 16-jarige Tilburger na een waarschuwingsschot werd aangehouden. Daarna werden nog een 14-jarige en een 16-jarige jongen als verdachte aangehouden.

Overval buschauffeur Stokhasseltlaan

Een chauffeur van Arriva lijn 1 stopte donderdag 10 maart 2016 omstreeks 20.00 uur bij de bushalte aan de Stokhasseltlaan omdat er iemand stond te wachten. Na het openen van de deuren stapte een onbekende man de bus in. Hij bedreigde de buschauffeur met een mes en eiste geld. 

De dader stopte de buit in een rugzak en ging er vervolgens vandoor. Op straat voegde zich een andere persoon bij de overvaller. Vermoedelijk stond de tweede persoon op de uitkijk tijdens de overval. Beide mannen ging er fietsend vandoor. Er raakte niemand gewond bij deze overval.

Overval buschauffeur Dirigentenlaan Oost

De chauffeur van Arriva stopte vrijdag 18 maart 2016 rond 21.20 uur bij de bushalte aan de Dirigentenlaan omdat er iemand stond te wachten. Na het openen van de deuren stapte een onbekende man de bus in. Hij bedreigde de buschauffeur met een mes en eiste geld. De dader ging er met de buit op de fiets vandoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: