vrijdag, 22. april 2016 - 7:57 Update: 22-04-2016 7:58

VVD wil af van dubbele heffing bedrijfsafval

VVD wil af van dubbele heffing bedrijfsafval
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Veel Amsterdamse ondernemers betalen mogelijk dubbel voor het ophalen van hun bedrijfsafval. Velen van hebben een verplicht contract met een afvalinzamelaar maar worden ook via de gecombineerde aanslag van de gemeente belast voor het ophalen van bedrijfsafval.

VVD woordvoerder Aanpak Belastingen Marianne Poot: “Ondernemers betalen veel geld om hun bedrijfsafval te laten verwerken. De gemeente moet deze mensen dan niet onnodig extra op kosten jagen. De VVD gaat er vanuit dat de ondernemers die teveel hebben betaald hun geld terug krijgen.”

Ondernemers die wekelijks meer dan meer dan 9 vuilniszakken (van 44 liter) met afval hebben zijn in Amsterdam verplicht een contract af te sluiten met een erkende afvalinzamelaar. Dit kan zowel via de gemeente als een particuliere afvalinzamelaar. De bedrijven betalen hierdoor los van de gecombineerde aanslag voor de inzameling van hun afval. Uit navraag blijkt echter dat ondernemers die een contract hebben gesloten met een erkende afvalinzamelaar alsnog door de gemeente Amsterdam worden aangeslagen voor ‘reinigingsrecht (bedrijfsvuil)’ à € 800,50 per adres zonder dat daarbij wordt vermeld dat deze aanslag komt te vervallen wanneer er een overeenkomst is gesloten met een erkende afvalinzamelaar. Ook wordt niet verwezen naar de mogelijkheid ontheffing aan te vragen via de gemeentelijke website.

“Belastingaanslagen die voor verwarring en onterechte lastenverhoging zorgen, zien we liever vandaag dan morgen verdwijnen. Door betere koppeling van bestanden en duidelijke toelichting wordt vermeden dat ondernemers dubbel voor hun bedrijfsafval betalen”, aldus VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok.

 

Categorie:
Provincie: