vrijdag, 22. april 2016 - 16:42 Update: 22-04-2016 16:53

Examenstunt met vuurwapen zet politie op scherp

Examenstunt met vuurwapen zet politie op scherp
Foto: Politie
Alphen aan den Rijn

De politie in Alphen aan den Rijn stond vrijdagochtend al om 07.40 uur op scherp toen zij een melding binnenkregen dat er in het Burgemeester Visserspark een jongen zat met een vuurwapen. Dit meldt de politie vrijdag.

Dergelijke meldingen worden ten alle tijden serieus opgepakt waarop meerdere collega's hun kogelwerende vesten aantrokken en via verschillende routes naar het park reden.

Examenstunt

Ter plaatse troffen de collega's een groep scholieren uitgedost in cowboy outfits. Omdat het vermoeden rees dat het om een examenstunt ging trokken de collega's niet direct hun vuurwapen maar sommeerden zij de scholieren om hun handen te laten zien.

'Wij legden onze komst uit waarop een 19 jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp aangaf een revolver te hebben. De revolver die de jongen bij zich had, bleek een echte revolver te zijn die niet meer werkte', vertelt de politie.

De revolver is door de politie in beslaggenomen omdat dit een verboden wapen betrof. Gezien de omstandigheden is de jongen niet direct aangehouden maar wordt hij binnenkort uitgenodigd voor verhoor en wordt er proces verbaal opgemaakt voor verboden wapen bezit.

De politie roept een ieder op om, zeker in deze tijden, na te blijven denken. 'Wij snappen heel goed dat er examenstunts plaatsvinden, maar vragen met klem om dit soort zaken thuis te laten. Van tevoren kunnen wij niet beoordelen wat voor situatie wij aantreffen, dit betekent dat de politie altijd met kogelwerende vesten uitrukt en van een werkend vuurwapen uitgaat. oorkom dat je in een situatie komt waarin wij genoodzaakt zijn om onze echte vuurwapens te trekken!', aldus de politie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: