vrijdag, 22. april 2016 - 17:01 Update: 22-04-2016 22:04

Vier aanhoudingen voor in brand steken auto's Maastricht

Vier aanhoudingen voor in brand steken auto's Maastricht
Foto: Henk Brunink
Maastricht

De politie in Maastricht heeft vier aanhoudingen verricht in verband met een reeks autobranden als gevolg van brandstichting in Maastricht. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Brandstichting Ruttensingel

'Twee weken geleden is een 46-jarige man uit Maastricht aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in de ochtend van 13 januari 2016 aan de Ruttensingel in Maastricht een auto in brand heeft gestoken', aldus de politie. 

Dankzij een toevallig passerende politiepatrouille kon de brand in een vroeg stadium worden geblust. De politie heeft de man kunnen opsporen door camerabeelden.  De man wordt naast de brandstichting nog verdacht van enkele kleine vermogensdelicten. Hij is gisteren in de raadkamer verschenen en zijn voorarrest is daar met 30 dagen verlengd.

Drie aanhoudingen

Daarnaast heeft de politie vorige week nog drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een 19-jarige vrouw uit Maastricht, 20-jarige man uit Amsterdam en 23-jarige man uit Maastricht. 

Deze personen worden ervan verdacht dat zij betrokken zijn bij een poging tot in brand steken van een auto op 3 april 2016 en daarnaast een brandstichting in de periode van 3 tot en met 13 april 2016. 

Van één van de verdachten is de voorlopige hechtenis geschorst door de Rechter commissaris. Een andere verdachte is gisteren in de raadkamer verschenen en ook zijn voorarrest is met 30 dagen verlengd. De derde verdachte bevindt zich thans nog in verzekering op het politiebureau.

Autobrand Duitse Poort

Twee eerder aangehouden verdachten bevinden zich thans nog in voorlopige hechtenis. Zij worden er onder andere van verdacht dat zij op 6 februari 2016 en 17 februari 2016 een auto in brand hebben gestoken in de omgeving van de Duitse Poort in Maastricht.

De politie Maastricht heeft sinds september 2015 een team van 5 rechercheurs op de autobranden gezet. Het onderzoek naar de autobranden wordt voortgezet, en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: