zaterdag, 23. april 2016 - 11:23 Update: 23-04-2016 14:54

Politie verricht 16 aanhoudingen in drugsonderzoek Amsterdam

Zestien aanhoudingen, wapens, munitie, geld, auto en luxe goederen bij drugsonderzoek
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam/Diemen

De politie heeft vrijdagmiddag bij een inval in een café aan de Harriët Freezerstraat in Amsterdam Zuid-Oost dertien personen aangehouden. Dit meldt de politie zaterdag.

'In verband met dit onderzoek hebben agenten ook twee woningen doorzocht, daarbij zijn drie personen aangehouden. De politie heeft verdovende middelen, wapens, munitie, een flinke som geld, een auto en luxe goederen in beslag genomen', aldus de politie.

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie over mogelijk drugshandel in het café vielen agenten rond 14.00 uur binnen. De controle duurde tot ongeveer 17.45 uur. Dezelfde middag doorzocht de politie woningen in Diemen en de Bijlmer.

Aanhoudingen

Bij de inval in het café hield de politie dertien personen aan. In de woning in Diemen hielden agenten twee personen aan en in de Bijlmer één persoon. Het zijn dertien mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 26 tot 66 jaar. 

Zij zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de wet ID, de Opiumwet en de wet Wapens en munitie. Zeven verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Vuurwapens en cash

In het café vonden agenten een geringe hoeveelheid soft- en harddrugs en pepperspray. De drugs en pepperspray zijn in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking van de woning in Diemen trof de politie ongeveer twee kilo harddrugs, 30.000 euro contant geld, vier vuurwapens, twee nepvuurwapens en munitie aan. 

De drugs, het geld en de wapens en munitie zijn in beslag genomen. Tevens namen agenten een auto, dure sieraden, horloges en zonnebrillen in beslag, omdat deze spullen mogelijk gekocht zijn met crimineel verkregen vermogen. In de woning in de Bijlmer vond de politie ruim 1.000,- euro vals geld. Ook dit is in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: