zondag, 24. april 2016 - 14:49

Zes verdachten voor woningoverval Rotterdam aangehouden

Zes verdachten voor woningoverval Rotterdam aangehouden
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Een 19-jarige vrouw uit Delft, drie mannen van 22, 25 en 33 jaar uit Leiden, een 25-jarige Delftenaar en een 29-jarige man uit Voorhout zijn zondag op diverse plaatsen rond Rotterdam aangehouden. De zes zouden allen betrokken zijn geweest bij een woningoverval die kort daarvoor in de Graaf Balderikstraat in Rotterdam plaatsvond.

Rond 02.00 uur hoorde de bewoner gerommel aan zijn voordeur en hij kwam er al snel achter dat drie mannen zijn huis wilden binnendringen. Toen ze de voordeur niet open kregen, vernielden de mannen een ruit en drongen naar binnen. De mannen gingen er met goederen en geld vandoor; de bewoner bleef ongedeerd.

Agenten waren snel ter plaatse, maar de daders waren toen al gevlogen. De politie keek in de ruime omgeving naar hen uit en had de drie vermoedelijke daders snel alsnog te pakken. Uit het intussen opgestarte onderzoek kwamen ook de namen van twee andere mannen en een vrouw als verdachten naar voren en ook zij waren binnen een paar uur aangehouden. Alle verdachten zitten vast en worden verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: