maandag, 25. april 2016 - 11:44 Update: 25-04-2016 11:47

Politie ramt auto van A16

Politie ramt auto van A16
Foto: fbf archief
Dordrecht

Na een achtervolging over de A16 is zondagavond een 27-jarige Fransman aangehouden. Zijn kompaan is nog voortvluchting. In de auto is 60 kilo versnijdingsmiddel aangetroffen.

Twee inzittenden van een witte Peugeot met Franse kentekenplaten trokken zondagavond rond kwart voor 12 de aandacht van surveillerende agenten. De auto reed, bij het zien van de politieauto, met hoge snelheid over de A16.  Het stopteken dat gegeven werd, werd genegeerd. Ter hoogte van de afrit Lage Zwaluwe wilde de bestuurder gaan spookrijden. Om deze levensgevaarlijke actie te voorkomen is de auto door agenten, in de flank, geramd.

Voortvluchtig

De bijrijder, een 27-jarige Fransman is direct aangehouden. De bestuurder vluchtte de bosschages in. Direct is een zoektocht ingesteld waarbij met behulp van de heli naar een warmtebron is gezocht. Ook is een hond ingezet. Helaas is de verdachte niet aangetroffen.

Het gebied waar de man in is gevlucht staat bekend om zijn zeer drassige grond en veel diep water. Vanmorgen is nogmaals in het gebied tussen de A16 en A17 is gezocht. Tot nu toe zonder resultaat.

Versnijdingsmiddel

In de Peugeot, die is in beslag genomen, zijn 3 dozen met ieder 20 kilo versnijdingsmateriaal aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachte is ingesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):