dinsdag, 26. april 2016 - 8:13 Update: 26-04-2016 10:51

April doet wat hij wil: hagel, sneeuw, zon, regen, onweer, wind

KNMI geeft code geel af voor gladde wegen in hele land
Foto: fbf
De Bilt

Het KNMI waarschuwt met code geel voor gladde wegen door hagel.

Vandaag vallen er talrijke buien, mogelijk met hagel, natte sneeuw en onweer. Lokaal kunnen felle hagelbuien voor kortdurende gladheid zorgen. De temperatuur is met ongeveer 8 graden nog steeds veel te laag voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee westelijk en krachtig, aan de zuidwestkust eerst nog stormachtig. Aan de westkust is er bij buien aanvankelijk kans op zware windstoten van ongeveer 90 km/uur.

In de nacht naar woensdag is het wisselend bewolkt en vallen er nog steeds enkele buien, mogelijk met onweer en hagel, verder landinwaarts met natte sneeuw. In het noord- en zuidoosten daalt het kwik tot dicht bij het vriespunt, elders wordt het 3 tot 5 graden. De westen- tot noordwestenwind is matig, aan zee matig tot vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard. In het noordoosten is de wind zwak en variabel.

Op Koningsdag is er opnieuw veel bewolking en vallen er frequent buien, ook daarbij is weer onweer en hagel mogelijk. Vanaf het einde van de middag wordt het van het noordwesten uit langzaam droger. De maxima liggen rond 9 graden. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):