dinsdag, 26. april 2016 - 11:31 Update: 26-04-2016 14:55

Zes gewonden bij ongevallen A59

Puinhoop op A59 door ongevallen
Foto: fbf
Oosterhout

Twee verkeersongevallen, kort na elkaar, zorgden voor een ravage op de autosnelweg A59. Er raakten zes personen gewond, waarvan twee ernstig.

Het eerste ongeval gebeurde dinsdagochtend 26 april 2016 rond 10.30 uur ter hoogte van Oosterhout, op de rijbaan van knooppunt Hooipolder richting knooppunt Zonzeel. Twee vrachtwagens botsten op elkaar. Een ervan schaarde en kwam dwars over de weg te staan, waar een naderende personenauto tegenaan botste. De bestuurder van de personenauto liep een open botbreuk op aan zijn pols en ging per ambulance naar het ziekenhuis. 

Bekneld

Het tweede ongeval ontstond 8 minuten later in de file. Bij deze aanrijding waren in totaal dertien voertuigen betrokken, waarvan twee vrachtauto’s. Een van de vrachtwagenchauffeurs kwam bekneld te zitten in zijn cabine en werd door de brandweer bevrijd. Hij raakte zwaar gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere betrokken raakten licht gewond.

Wegafsluiting

Vanwege de ravage werd de noordelijke rijbaan (Hooipolder richting Zonzeel) helemaal afgesloten. Dit leidde tot veel filevorming. Rijkswaterstaat verzorgde een omleidingsroute. Verkeersongeval analisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: