dinsdag, 26. april 2016 - 16:23 Update: 26-04-2016 20:15

Man (37) geeft zich ruim 12 jaar na doodsteken Udo van Aken aan bij politie

Man aangehouden voor dood Feyenoordsupporter in 2003
Foto: MV
Rotterdam

De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht in 2003 op de Rosestraat de 28-jarige Udo van Aken te hebben doodgestoken. Het slachtoffer was een in Rotterdam bekende Feyenoordsupporter.

De verdachte, een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, heeft zich zelf gemeld. Dat gebeurde al op 13 april. Sindsdien is hij enkele malen gehoord, maar hij praat liever niet meer over de gebeurtenissen in 2003. Om de nabestaanden in te kunnen lichten is het cold case team van de politie tot nu toe vooral bezig geweest om de verklaring na te gaan. De aanhouding is daarom even stil gehouden.

Op basis van het onderzoek tot nu toe heeft de officier van justitie besloten de raadkamer van de rechtbank te vragen de voorlopige hechtenis van de man te verlengen. Dinsdag zijn ook de nabestaanden van Van Aken ingelicht. De raadkamer heeft dinsdag besloten dat de man in ieder geval nog 90 dagen vast blijft zitten.

Destijds is door de politie veel onderzoek verricht. Onder andere werd een verband vermoed met twee andere berovingen die rond dat tijdstip hadden plaatsgevonden, op de Binnenrotte en de Verlengde Willemsbrug. De politie probeerde onder andere via Opsporing Verzocht de verdachte op te sporen. Ook dat leidde niet tot de aanhouding van een verdachte. Ook de slachtoffers van de berovingen zijn dinsdag ingelicht.

Categorie:
Provincie: