donderdag, 28. april 2016 - 10:41 Update: 28-04-2016 10:42

Meer zekerheid voor huurders van fietsen

Meer zekerheid voor huurders van fietsen
Foto: Bon
Den Haag

Mensen die in Nederland een fiets huren krijgen meer zekerheid. De ANWB is samen met de Consumentenbond nieuwe BOVAG-voorwaarden voor de verhuur van fietsen overeengekomen.

Deze nieuwe voorwaarden voor alle BOVAG- fietsverhuurders gaan per 1 mei in. Het lijkt heel simpel voor een dagje of een korte vakantie in Nederland een fiets huren. Maar wat gebeurt er als de fiets kapot gaat of gestolen wordt. Geen huurder wil het risico lopen dat hij honderden euro’s moet betalen als de fiets tijdens de huurperiode gestolen wordt. Bij pech wil de huurder van een fiets zeker weten dat er hulp komt opdagen.

In de nieuwe voorwaarden die vanaf 1 mei gelden bij alle BOVAG fietsverhuurders zijn hierover afspraken gemaakt die gelden voor gewone fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen en alle andere fietsen die deze bedrijven verhuren.

De huurder hoeft bij diefstal niet meer de waarde van de fiets te betalen maar een maximaal eigen risico van 150 euro voor een gewone fiets en 300 euro voor een elektrische fiets. Als de fiets kapot gaat dan moet de verhuurder zorgen voor pechhulp. Ook is afgesproken dat bij het ophalen van de fiets geen hoge borg betaald hoeft te worden.

Voordelen: 

De nieuwe voorwaarden gelden voor gewone en elektrische fietsen, maximaal eigen risico € 150 voor een gewone fiets, maximaal eigen risico € 300 voor een elektrische fiets, pechhulp voor de huurder, maximale bedrag aan borg € 50.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):