donderdag, 28. april 2016 - 11:20 Update: 28-04-2016 11:22

Marianne Thieme kandidaat-lijsttrekker Partij voor de Dieren

Marianne Thieme kandidaat-lijsttrekker Partij voor de Dieren
Foto: PvdD
Amsterdam

Marianne Thieme wordt door het partijbestuur van de Partij voor de Dieren opnieuw voorgedragen als lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Marianne Thieme heeft laten weten dat zij beschikbaar is om de lijst aan te voeren voor de Partij voor de Dieren.

Floriske van Leeuwen, voorzitter van de Partij voor de Dieren: 'Wij zijn blij dat Marianne heeft toegezegd beschikbaar te zijn als lijsttrekker. Zij heeft bewezen de Partij voor de Dieren uitstekend te vertegenwoordigen. Onder haar leiding zijn de thema’s dierenwelzijn, duurzaamheid, klimaatcrisis en vleesconsumptie indringend geagendeerd, zowel in de Tweede Kamer als daarbuiten.'

Op het verkiezingscongres van zondag 27 november, wordt Thiemes kandidatuur voor het lijsttrekkerschap voorgelegd aan de partijleden. De kandidatencommissie buigt zich de komende periode over het opstellen van een conceptkandidatenlijst. Het kandidatenprofiel is vanaf 1 mei beschikbaar en kandidaten kunnen zich tot half juli melden bij de Partij voor de Dieren.  

Van Leeuwen: 'In de peilingen staan we constant op 4 tot 5 zetels, een verdubbeling van het aantal huidige zetels in de Tweede Kamer. Marianne Thieme geniet van alle fractievoorzitters de hoogste waardering onder de eigen achterban. Uit  onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 14-18% van de kiezers de Partij voor de Dieren als een reële kanshebber ziet om hun stem op uit te brengen. Ons herkenbare geluid bereikt steeds meer kiezers.’ Ook in ledengroei blijkt dit; het afgelopen jaar was de Partij voor de Dieren opnieuw de snelst groeiende politieke partij in ledental.

Als de Partij voor de Dieren tenminste de verwachte verdubbeling van het aantal Kamerzetels realiseert bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, kan de partij daarmee in nog meer gevallen de doorslaggevende stem vormen in het parlement. Tot dusver is de Partij voor de Dieren de enige partij die (opnieuw) een  vrouwelijke lijsttrekker voordraagt voor de komende verkiezingen. Naar verwachting zal Marianne Thieme de langstzittende fractievoorzitter worden van de nieuw te verkiezen Tweede Kamer.