zaterdag, 30. april 2016 - 17:03 Update: 01-05-2016 9:01

Verwarde man dood na sprong van hoge steiger in Amsterdam

Grote brand in centrum Amsterdam
Foto: Miranda van de Sloot
Grote brand in centrum Amsterdam
Foto: Miranda van de Sloot
Amsterdam

Een verwarde man is overleden nadat hij van een dak is gesprongen in de Wijdesteeg. Kort daarvoor woedde een grote brand die vermoedelijk is aangestoken. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Op 30 april iets na 16.30 uur brak er brand uit in de Wijdesteeg in het centrum van Amsterdam. Al snel bleek dat het vuur op meerdere plekken begonnen was, wat doet vermoeden dat het vuur is aangestoken. Twee panden stonden in brand en konden snel worden geblust. De panden stonden leeg omdat ze werden gerenoveerd.

Verwarde man

Op de steigers die over het dak heen waren gebouwd, zat een verwarde man die spullen naar beneden gooide. Om hem veilig naar beneden te krijgen werd een arrestatieteam en een onderhandelaar ingezet. Zij kregen vrijwel geen contact met hem. De brandweer heeft overwogen een luchtkussen in te zetten, maar om meerdere redenen moeten constateren dat dit zinloos zou zijn. Dit had onder andere te maken met het feit dat de man heen en weer liep over het dak, terwijl een luchtkussen maar een beperkte grootte heeft. Om 18.45 sprong de man van het dak en overleed kort daarna. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren maar dat mocht niet meer baten.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en naar de betrokkenheid van de overleden man. Zijn identiteit is vastgesteld en zijn familie zal nu in kennis worden gesteld.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: