zondag, 1. mei 2016 - 8:51 Update: 01-05-2016 8:55

Grappenmakers in cel na spelen met reddingsboei achter hun auto

Grappenmakers in cel na spelen met reddingsboei achter hun auto
Foto: SXC
Werkendam

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Klundert en een 21-jarige man uit Werkendam rond 03.20 uur aangehouden op de Biesboschhaven Noord vanwege de diefstal van een reddingsboei. Dit meldt de politie zondag.

Achter auto gehangen

Ze hadden ‘voor de grap’ een reddingsboei uit een kast gehaald en deze achter hun auto gehangen. Tijdens de rit passeerden ze een politieauto die bezig was met een controle. Er is door de havenmeester van de Biesboschhaven Noord aangifte gedaan. De reddingsboei met daaraan een touw was gestolen uit een kast langs de Beatrixhaven.

Agenten waren bezig met een controle en zagen een auto met behoorlijke snelheid vanaf de kade aan komen rijden. Ongeveer 30 meter achter die auto ging iets over de grond dat eerst onder hun politiebus en daarna onder een andere geparkeerde auto klapte. 

Ze zijn achter het voertuig aangereden en hebben een stopteken gegeven. Er zaten drie mannen en één vrouw in. De bestuurder en één van de passagiers gaven aan dat zij de reddingsboei uit een kast hadden gehaald en achter de auto hadden geknoopt, de andere twee inzittenden hadden daar niets mee te maken. 

Cel in

Ze hadden dat voor de grap gedaan. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Ze zijn zondagochtend verhoord en daarna in vrijheid gesteld.  Ze hebben afstand gedaan van de beschadigde reddingsboei die teruggegeven wordt aan de havenmeester.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: