maandag, 2. mei 2016 - 10:33 Update: 02-05-2016 12:34

CEO Transdev Group Jean-Marc Janaillac naar Air France-KLM

Transdev topman Janaillac naar Air France-KLM
Foto: Archief EHF
Amstelveen

Jean-Marc Janaillac, CEO van Transdev Group wordt per 1 juli 2016 de nieuwe topman van Air France-KLM. Dat is zondagavond bekend gemaakt. Afgelopen vrijdag heeft het nominatiecomité van de luchtvaartmaatschappij Janaillac officieel voorgedragen. Janaillac volgt Alexande de Juniac op. Tot 1 juli blijft Janaillac de Transdev Group leiden.

“Een verbinder,” noemt Bart Schmeink hem. Schmeink is CEO van Transdev Nederland en lid van de Raad van Bestuur van Transdev Group. Hij vindt het jammer dat Janaillac vertrekt. “Maar ik zie deze benoeming ook als een bevestiging van zijn prestaties voor Transdev van de afgelopen jaren. Jean-Marc Janaillac is de drijvende kracht geweest achter het keren van het tij voor Transdev. Het is nu aan ons allemaal om de koers die hij heeft uitgezet, te behouden.”

De afgelopen jaren is onder Janaillac de schuldpositie van Transdev verlaagd en de winstgevendheid verhoogd. Bart Schmeink: “In korte tijd heeft hij  voor Transdev een heldere bedrijfsstrategie bepaald. Transdev is actief in negentien landen. Die divisies zijn nu helder met elkaar verbonden. Ondanks de grote verschillen in ons bedrijf, is de strategie helder. Daarop kunnen we allemaal de komende jaren voortbouwen.”