maandag, 2. mei 2016 - 11:07 Update: 02-05-2016 12:31

Eerste virtualrealityachtbaan van Benelux een feit

Eerste virtualrealityachtbaan van Benelux een fijt
Foto: Bobbejaanland
Lichtaart

Pretpark Bobbejaanland in België heeft zaterdag de attractie Mount Mara officieel geopend.

Achter The Forbidden Caves piekt de mysterieuze vulkaan Mount Mara. Zittend in een karretje met een Samsung Gear VR-bril op het hoofd daal je af in deze vulkaan. Diep beneden doe jij, in de rol van geoloog, onderzoek naar de effecten van vulkanische activiteit op het klimaat. Zeer interessant, tot er iets ernstig misgaat…

De vulkaan barst uit! Misschien niet geheel onbelangrijk om te vermelden: de allernieuwste pretparkattractie Mount Mara is Sanskriet voor Duivelsberg… Zouden de kwade geesten van The Forbidden Caves hier iets mee te maken hebben? Het onderzoeksteam moet zo snel mogelijk zien te ontsnappen aan de vlammenzee. Wanneer je de top van de vulkaan bereikt hebt, rijd je op volle snelheid met een quad door de brandende jungle. Lukt het jou om op tijd weg te komen?

Wat Mount Mara zo’n vernieuwende en spectaculaire attractie maakt, is het gebruik van Virtual Reality. Door middel van de Samsung Gear VR-bril beland je plots te midden van de vulkaan en is de jagende vlammenzee ontzettend realistisch. Door het gebruik van de allernieuwste technieken komen de gevaren echt tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt!

Categorie: