maandag, 2. mei 2016 - 11:46 Update: 02-05-2016 11:48

Twaalf arrestaties bij schermutselingen na afloop voetbalwedstrijd

Foto van mobiele eenheid busjes | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

Na afloop van de wedstrijd Willem II-Feyenoord zijn schermutselingen ontstaan. De Mobiele Eenheid moest enkele charges uitvoeren om de supportersgroepen uit elkaar te houden. Daarbij werden twaalf arrestaties verricht. Twee agenten liepen lichte verwondingen op.

De wedstrijd eindigde met een nederlaag voor Willem II. De sfeer werd grimmig waarbij supporters van Willem II probeerden de confrontatie met Feyenoord supporters aan te gaan. Eerst brak een opstootje  uit in het stadion, waarbij enkele oproerkraaiers door een hek probeerden te breken om dichter bij de Feyenoord aanhang te komen. Er werd daarom ter plaatse door de stewards en beveiliging om politie ondersteuning gevraagd. Daarna verplaatste het geweld zich naar de hoofdingang.

Linie

De Mobiele Eenheid vormde op het parkeerterrein vanaf de hoofdingang een linie om te voorkomen dat de onruststokers het stadion binnenkwamen. Een groep van circa 150 supporters stond daar luid te schreeuwen, ze gooiden bier naar de dienders en zochten fysiek de confrontatie.. Daarbij haalden enkele relschoppers putdeksels uit de grond en gebruikten hun broeksriemen als wapen. Er werd daarop charges door de ME uitgevoerd waarbij twaalf arrestaties zijn verricht, voornamelijk ter zake openlijke geweldpleging.

Aanhoudingen

Het gaat om een mannen in de leeftijd van 22 tot en met 55 jaar uit Goirle (2), Berkel-Enschot  (1), Tilburg (8) en Bavel (1).  Hun aandeel bij de rellen wordt verder onderzocht. Twee agenten liepen tijdens het tumult letsel aan respectievelijk hun gelaat en nek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: