dinsdag, 3. mei 2016 - 12:54 Update: 03-05-2016 14:46

'Flitsbezoekers doorn in het oog Volendammers'

'Volendammers zijn flitsbezoekers zat'
Volendam

Volendammers zijn klaar met de overlast van de zogenoemde flitstoeristen. Grote groepen die voor een paar uur losgelaten worden in het pittoreske stadje om deze te verkennen. Bussen vol doen in de zomer de plaats aan.

Een buurtbewoner zegt tegenover het AD dat hij in de zomer de Tour de France op de bank zat te bekijken met de deur open. Plotseling stonden er twee Chinezen in zijn woonkamer ‘We just want to take a picture’. 

Vorig jaar deden 1,4 miljoen bezoekers Volendam aan die een ‘flits’ bezoek brachten om vervolgens naar een ander Noord-Hollandse attractie te gaan. De toeristenbranche levert uiteraard ook inkomsten en banen op.  Maar dat zijn volgens de Vollendammes alleen de busmaatschappijen en zelf een winkeltje hebben geopend in het gebied. Voor de plaatselijke bevolking zit een terrasje pakken er niet meer in.

Volgens wethouder Hans Schütt is het een dilemma. ‘Natuurlijk zijn we blij met de bezoekers. Maar de verwachting is dat dit aantal in de komende jaren uitgroeit tot over de twee miljoen bezoekers. We moeten daarop anticiperen.’

Categorie:
Provincie:
Tag(s):