dinsdag, 3. mei 2016 - 20:48 Update: 03-05-2016 21:01

Omgekomen spookrijder A79 Klimmen had geldig rijbewijs en goede gezondheid

Omgekomen spookrijder A79 Klimmen had geldig rijbewijs en goede gezondheid
Foto: Archief EHF
Klimmen

De 87-jarige spookrijder die afgelopen vrijdag een dodelijke aanrijding veroorzaakte op de A79 in het Limburgse Klimmen was in het bezit van een geldig rijbewijs en een goede gezondheid. Dit meldt de politie dinsdag.

'Naast technisch onderzoek heeft de politie afgelopen dagen met meerdere getuigen gesproken over het verkeersongeval', aldus de politie.

Gebleken is dat de automobilist, die het ongeval veroorzaakte, op de John F. Kennedylaan in Heerlen niet de oprit, maar de afrit van de A79 genomen. Hij reed enige tijd tegen het verkeer in in de rijrichting vanuit Maastricht richting Heerlen. 

Ter hoogte van Klimmen botste hij frontaal op een personenauto. Dit blijkt ook uit verklaringen van getuigen, die de man hebben zien rijden. De hulpdiensten kregen vrijdagochtend rond 09.45 uur een melding van een frontale aanrijding tussen twee voertuigen op de A79. 

Bij die aanrijding kwamen de twee bestuurders, de 87-jarige man uit Schin op Geul en een 39-jarige vrouw uit Maastricht, om het leven en raakten drie kinderen ernstig gewond. De autosnelweg was in verband met de hulpverlening en het daarop volgende technische onderzoek van de politie, langere tijd afgesloten voor het verkeer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: