donderdag, 5. mei 2016 - 13:40

Vijf arrestaties voor woninginbraak na achtervolging

Vijf arrestaties voor woninginbraak na achtervolging
Foto: Archief MV
Rosmalen

De politie hield donderdagochtend 5 mei, na een achtervolging in hun woonplaats, vijf Bosschenaren aan. Zij worden verdacht van een inbraak in een woning eerder die ochtend in Rosmalen. Dankzij de snelle melding konden de verdachten opgepakt worden.

Kort voor 2.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een inbraak in een woning aan de Cerberusstraat in Rosmalen. De bewoners waren wakker geworden van vreemde geluiden in hun woning en ontdekten dat was ingebroken. Een raam van het pand werd opengebroken en onder meer een TV en een laptop werden weggenomen.

Achtervolging

Agenten gingen meteen op weg naar de aangegeven locatie in Rosmalen. Onderweg naar de woning kwam hen in Rosmalen een verdachte auto tegemoet rijden, waarop de agenten besloten het voertuig te controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Hierop zette de politie de achtervolging in via de A59 richting ’s-Hertogenbosch. Bij de afslag West ging de achtervolging verder door ’s-Hertogenbosch via onder meer de Vlijmenseweg, de Commissaris Bosch van Drakensteinlaan en de Kooikerweg. Hierbij reed de auto ook enkele malen tegen het verkeer in. Op de Kooikerweg stuurde de vluchtende bestuurder zijn auto naar links toen een politievoertuig probeerde te passeren. Op de Helftheuvelweg deed de politie een nieuwe poging om het voertuig te passeren, waarbij beide auto’s elkaar raakten. Uiteindelijk verloor de bestuurder op de Helftheuvelweg de controle over zijn voertuig en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Niemand raakte gewond.

Arrestaties

In de auto zaten vijf mannen uit ’s-Hertogenbosch (16, 17, 18, 19 en 20 jaar). In het voertuig werden spullen teruggevonden die afkomstig waren uit de woning in Rosmalen. De vijf verdachten werden ter plekke rond 2.10 uur aangehouden. Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de 18-jarige bestuurder van de auto niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs. De auto en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: