donderdag, 5. mei 2016 - 14:36 Update: 05-05-2016 14:42

Nachtelijke controle dronken scooterrijder levert verstopte drugs op

Nachtelijke controle dronken scooterrijder levert verstopte drugs op
Foto: Politie
Nieuwegein

De politie in Nieuwegein, die in de nacht van woensdag op donderdag op zoek was naar inbraakverdachten, deden bij een aanhouding van een scooterrijder een bijzondere bijvangst. Dit meldt de politie donderdag.

Rond 05.00 uur, zagen agenten in Parkhout een scooter rijden met 2 personen erop. Beide waren volledig donker gekleed en hadden een capuchon op. De collega's hadden eerder op de nacht een inbraak opgenomen dus wilden ze de personen controleren. Bij het zien van de collega's reed de scooter snel weg. Na een korte achtervolging hadden ze de personen staande.

Staandehouding

Bij de staandehouding deed vooral de bestuurder lastig. Hij wilde niet dat er in de scooter gekeken zou worden. Helaas voor hem moest hij daar aan meewerken dus hebben de collega's hem aangehouden. Met de andere persoon was niets aan de hand en werd weggestuurd.

Drugs onder buddyseat

Daarna maakten ze de buddyseat open en snapten ze dat de bestuurder niet wilde dat deze openging. Ze vonden er namelijk verschillende soorten soft- en harddrugs in. Naast dit vonden ze ook nog één paar werkhandschoenen. Mogelijk zijn deze gebruikt tijdens een inbraak dus zijn ze in beslag genomen.

Dronken en geen rijbewijs

Dat was nog niet het enige. De bestuurder had ook nog te veel gedronken, had geen rijbewijs en zijn scooter was technisch niet in orde. Hij heeft inmiddels meerdere bekeuringen gehad en het onderzoek naar de drugs en zijn scooter lopen nog.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):