donderdag, 5. mei 2016 - 14:50 Update: 05-05-2016 14:56

Erben Wennemars breekt record met selfiestick van 10 meter

Erben Wennemars breekt record met selfiestick van 10 meter
Foto: Vitens
Utrecht

Het oude wereldrecord van een selfie gemaakt met een selfiestick stond op 8,5 meter. Donderdag verbrak niemand minder dan topsporter Erben Wennemars het wereldrecord Selfie met een selfiestick van maarliefst 10 meter in Utrecht.

Wennemars deed dat samen met burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, en manager duurzaamheid van Vitens, Birgitta Kramer. Op het Bevrijdingsfestival in Utrecht maakte hij een selfie met een selfiestick van 10 meter. 

Openbaar drinkwatertappunt

Het voormalig record van 8,5 meter stond op naam van Hollywood-acteur Ben Stiller. Met het breken van het wereldrecord is het startschot gegeven van een wedstrijd waarmee klanten van Vitens een openbaar tappunt kunnen winnen voor hun gemeente. 

Erben Wennemars won met de selfie het allereerste tappunt. Wennemars: “Als ik na een fietstocht op een terras ga zitten, wil ik gewoon een glas kraanwater bij m’n bestelling. Kraanwaterweigering vind ik niet meer van deze tijd. Waarom moet ik voorverpakt water drinken als ons kraanwater ten minste zo goed is? Ik hoop dat velen mijn voorbeeld gaan volgen door een selfie te plaatsen op Kraanwaterkaart.nl, zodat we veel horecaondernemers kunnen inspireren om duurzaam, gezond en lekker kraanwater te gaan schenken.” 

Vitens geeft 100 tappunten weg

Dit jaar bestaat Vitens 10 jaar in haar huidige vorm. Het drinkwaterbedrijf viert dit door 100 tappunten weg te geven. Klanten van Vitens die deze zomer een ‘kraanwaterselfie’ nemen in de horeca of op een festival en deze op Kraanwaterkaart.nl plaatsen, maken kans op een tappunt voor zijn of haar gemeente. De tappunten kunnen in overleg met de winnaar geplaatst worden op pleinen, in natuurgebieden, bij sportverenigingen of op scholen en worden voorzien van de naam van de winnaar. 

Kraanwater vragen nog taboe 

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals te stimuleren. 

Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. De actie is onderdeel van de meerjarige ‘Kraanwater Graag’ campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater.