donderdag, 5. mei 2016 - 17:25 Update: 06-05-2016 12:56

Tien arrestaties voor dodelijk schietpartij Dordrecht

Dode bij schietpartij Dordrecht
Foto: Archief EHF
Dordrecht

De politie hield donderdagavond 5 mei in Breda en Raamsdonkveer tien verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident dat eerder die dag het leven kostte van een 38-jarige Dordtenaar. Hij werd om kwart over vier neergeschoten op de Merwedestraat in Dordrecht en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Om kwart over vier werd de Dordtenaar op straat beschoten. Omdat op deze zonnige dag veel mensen op straat waren, waren er veel getuigen die gelijk de hulpdiensten alarmeren. Agenten treffen op straat een gewonde man. Hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar helaas overleed hij korte tijd later aan zijn verwondingen. 

Aanhoudingen

De daders vluchten weg in hun auto's maar er blijven een voorbumper en een kentekenplaat achter in de Merwedestraat. Het kenteken leidt de politie naar Breda waar zij rond 18.00 uur aan de Groenedijk drie mannen heeft aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijk schietpartij. De mannen zouden vuurwapengevaarlijk zijn, dus nam de politie geen enkel risico en dirigeerde de mannen uit het voertuig met getrokken wapen. De mannen zijn vastgezet voor verder verhoor en onderzoek.

Nog meer aanhoudingen

Later op de avond kon de politie nog zeven verdachten aan houden. Vier in een woning in Raamsdonkveer, twee in een auto die bij deze woning voor de deur stond. De laatste verdachte voelde schijnbaar de hete adem van de politie in zijn nek en meldde zichzelf daarna op het politiebureau in Breda. 

Hoogste prioriteit

Het onderzoek is nog in volle gang. Frank Paauw, politiechef van de eenheid Rotterdam; "Bij schietincidenten, zeker die met dodelijke afloop, zetten we alles op alles om direct verdachten op te pakken. We tolereren niet dat in het publieke domein in het wilde weg wordt geschoten. De kans dat omstanders daarbij betrokken worden is reëel. Met de 10 aanhoudingen laten we zien dat we dergelijke incidenten met de hoogst mogelijke prioriteit aanpakken." 

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):