vrijdag, 6. mei 2016 - 15:38 Update: 06-05-2016 15:44

Bejaarde man gewond na fietsen tegen op keelhoogte geplaatste spanband

Bejaarde man gewond na fietsen tegen op keelhoogte geplaatste spanband
Foto: Archief EHF
Almelo

Een 72-jarige man uit Almelo is vrijdagochtend omstreeks 06.45 uur gewond geraakt toen hij tegen een op 1.20 meter hoogte over de weg gespannen spanband fietste en ten val kwam. Dit meldt de politie vrijdag.

De man was op weg naar het zwembad aan de Sluiskade Noordzijde in Almelo. Hij fietste het fietsbruggetje over richting het sportpark. Onbekenden hadden tussen twee palen een spanband gespannen op ongeveer 1.20 meter hoogte. 

De 72-jarige man had dit niet gezien en fietste hier tegenaan. Het spanband raakte zijn hals en hij kwam ten val. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.  De spanband was waarschijnlijk afkomstig van een aanhangwagen die op de parkeerplaats bij het zwembad stond.

Baldadig of opzet?

De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld. Een getuige heeft op donderdag 5 mei drie jongens op het parkeerterrein gezien die baldadig gedrag vertoonden. Op bewakingsbeelden zagen de agenten deze drie (onbekende) jongens. 

Zij hebben de spanband tussen 21.00 uur en 22.00 uur van de aanhangwagen gehaald en tussen de palen gespannen. Op de beelden was te zien hoe drie vrouwen, die hun fietsen daar hadden gestald,  de jongens aanspraken. De politie wil graag in contact komen met deze drie vrouwen die mogelijk waardevolle getuigen zijn. 

Tevens hoopt de politie dat de drie jongens, die het blauwe spanband daar hebben verplaatst, zichzelf melden. Ook met andere getuigen die gisteravond bijzonderheden hebben gezien op en rond de parkeerplaats van het Sportpark wil de politie graag in contact komen. Dat kan via 0900 8844.

Categorie:
Blik op 112: