zaterdag, 7. mei 2016 - 9:19

Kwart moeders ontvangt zondag bloemen

Kwart moeders ontvangt zondag bloemen
Foto: Archief EHF
Aalsmeer

Moeders in Nederland kunnen rekenen op een fleurige moederdag. Meer dan een kwart van de mensen die een cadeau voor hun (schoon)moeder of vrouw kopen, geeft bloemen. Zo blijkt uit onderzoek van Ipsos dat is uitgevoerd in opdracht van Royal FloraHolland. Lucas Vos, ceo Royal FloraHolland: ,,We zien dat steeds meer mensen hun liefde delen met bloemen. Moederdag is dan ook echt een bloemendag.’’

Ipsos peilde onder 556 mensen wat moeders kunnen verwachten op zondag 8 mei. Bijna de helft van de mensen die aan de peiling meededen, zegt hun moeder of vrouw zondag extra in het zonnetje te zetten met een cadeau. Vooral jongeren tussen de 18 en 29 jaar zijn gulle gevers; bijna driekwart van hen koopt iets voor Moederdag. In de meeste gevallen wordt een bos roze of rode bloemen gegeven, onder jongeren is paars ook populair. Rozen zijn daarbij favoriet (26 %). Ook parfum/ cosmetica (16%) en chocola (11%) worden vaak gegeven. Gemiddeld geeft men 28 euro uit aan het cadeau. Uit de peiling blijkt verder dat iets meer dan de helft van de mensen aangeeft dat hun moeder van bloemen houdt en dat het daarom een goed cadeau is.

Verkoop bloemen in de lift

De verkoop van bloemen en planten is aan het stijgen. In 2015 leverde de verkoop van bloemen en planten in Groot Europa 32,5 miljard euro op, een stijging van 0,5% ten opzichte van 2014. De stijging in Nederland bedroeg zelfs ruim 13 procent ten opzichte van 2014. Deze positieve ontwikkeling is te verklaren doordat Europese landen de recessie uit klimmen en doordat het inkomen van mensen langzamerhand weer wat toeneemt. Nederlanders besteden dan ook steeds meer van hun inkomen aan planten en bloemen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):