zaterdag, 7. mei 2016 - 18:05 Update: 08-05-2016 10:14

Drone vliegt bij Schiphol gevaarlijk dicht langs Boeing 737

Opnieuw drone-incident met vliegtuig bij Schiphol
Foto: Archief EHF
Schiphol

Er is opnieuw een drone rakelings langs een vliegtuig gevlogen. Dat gebeurde vlak voor de landing op Schiphol. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland aan RTV-Noord-Holland.

Het incident werd gemeld door piloten van een Boeing 737 van KLM. Zij zagen vrijdagavond een drone op een afstand van zo'n 30 meter langsscheren tijdens hun landing op de Polderbaan. Het toestel zat op dat moment slechts nog 200 meter boven de grond.

De piloten hebben het direct gemeld. Luchtverkeersleiding Nederland heeft de luchtvaartpolitie ingeschakeld, maar tot nu toe is niet bekend of er iemand is aangehouden. De luchtverkeersleiding zal ook melding doen bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Het is niet de eerste keer dat piloten tijdens hun vlucht te maken krijgen met een drone. Een maand geleden, op 1 april, maakte piloten van drie toestellen melding van drones rond Schiphol.

Meerdere luchtvaartorganisaties vroegen door middel van een brandbrief de Kamer om snelle maatregelen om een ramp te voorkomen. De staatssecretaris heeft daarop maatregelen beloofd, zoals een publiekscampagne.

Rond Schiphol mag in een straal van 15 kilometer niet met drones worden gevlogen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):