zondag, 8. mei 2016 - 11:41 Update: 08-05-2016 20:29

Politie houdt in Den Bosch twaalf personen aan na rellen en mishandeling

Elf relschoppers opgepakt na enorme vechtpartij in Den Bosch
Foto: Archief EHF
Den Bosch

De politie verrichtte in de nacht van zaterdag op zondag twaalf aanhoudingen in het uitgaanscentrum van ’s-Hertogenbosch. De aanhoudingen hebben te maken met sfeerverziekend gedrag, zoals vechten op straat, belediging, intimidatie/bedreiging en geen gehoor geven aan een vordering om zich te verwijderen van en bepaalde locatie.

Rond 2.50 uur zondagmorgen kreeg een 18-jarige uit ’s-Hertogenbosch van een voor hem onbekend persoon klappen in een kroeg, gelegen aan de Parade. Terwijl hij hiervan melding maakte bij een agent buiten op straat, zag het slachtoffer twee personen voorbij lopen die hij herkende als de ruziemakers. De politie hield daarop de twee personen aan. Het gaat om een 15-jarige uit ’s-Hertogenbosch en een 18-jarige uit Vlijmen.

Horecaverbod

Kort erna werd het onrustig op de Parade, de Torenstraat en de Hinthamerstraat. Op de kruising van de Torenstraat met de Hinthamerstraat stond een man, zwaaiend met een grote fles drank het omringende publiek op te ruien. Vanwege het sfeerverziekende gedrag werd hij aangehouden. Omdat hij verzet pleegde gebruikte de politie pepperspray. De 26-jarige verdachte uit Boxtel bleek reeds een horecaverbod te hebben. Meerdere personen werden hier aangehouden omdat zij zich met de aanhouding begonnen te bemoeien, de politie beledigde en/of weigerden weg te gaan terwijl de politie dat wel had gevorderd.

Ernstige mishandeling

Direct daarop meldt een omstander dat er gevochten zou worden op de Parade. Hier treft de politie een slachtoffer aan, volledig onder het bloed. Het slachtoffer wordt ondersteund door omstanders. Getuigen melden dat er sprake zou zijn geweest van een ernstige mishandeling. Een man zou slachtoffer hebben geslagen. Ook zou hij het slachtoffer in het gezicht hebben geschopt, terwijl deze op de grond lag. Niet veel later wordt de verdachte door omstanders herkend en direct daarop vastgepakt door horecapersoneel. De man verzet zich hevig en de politie grijpt in om hier een eind aan te maken. Toen de verdachte onder controle was gebracht bleek het slachtoffer nergens meer te bekennen.

Getuigen

De politie roept het slachtoffer op zich alsnog te melden bij de politie. Ook roept de politie getuigen op die de ernstige mishandeling hebben gezien. Zij kunnen bellen naar 0900-8844. Anoniem kan ook 0800-7000.