maandag, 9. mei 2016 - 9:28 Update: 09-05-2016 9:30

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent Zilveren Anjers 2016 toe

Foto van prins Bernhard | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Zilveren Anjers 2016 toe aan Frans en Lideke Peese Binkhorst – Hoffscholte uit Doorn, Jack Kooistra uit Leeuwarden en Eric Zwijnenberg uit Alkmaar. De onderscheiding wordt woensdagochtend 15 juni uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Frans Peese Binkhorst (1935, Doetinchem) en Lideke Peese BinkhorstHoffscholte (1940, Sint Oedenrode) ontvangen de Zilveren Anjer voor hun rol als moderne mecenas voor de hedendaagse Nederlandse beeldhouw- en penningkunst.

Jack Kooistra (1930, Zwaagwesteinde) voor zijn werkzaamheden als chroniqueur van WO II door oorlogsslachtoffers een gezicht te geven en voor zijn inzet om oorlogsmisdadigers op te sporen.

Eric Zwijnenberg (1946, Heiloo) voor zijn inspanningen ten behoeve van het molenbehoud in Nederland in het algemeen en in Noord-Holland in het bijzonder.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):