maandag, 9. mei 2016 - 9:55 Update: 09-05-2016 10:04

Vandaag zomers, Pinksterdagen fris

Vandaag zomers, Pinksterdagen fris
Foto: fbf
De Bilt

Geniet nog maar even, want het mooie weer is nog maar van korte duur. Was het afgelopen weekend zomers, komend weekend met de Pinksterdagen wordt het een stuk frisser.

Vandaag is het weer prima dag met zomerse waarden. In de loop van de middag en avond trekt er van het zuiden uit sluierbewolking over, maar de zon schijnt daar grotendeels doorheen. In de late middag en avond kan er langs de Belgische grens een enkele bui ontstaan. De maximumtemperaturen liggen rond 26 graden, op de Wadden enkele graden lager. De oostenwind is overwegend matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig, 5 Bft. Vanmiddag kan de wind in het noorden ook boven land enige tijd vrij krachtig zijn.

Komende nacht trekken er wolkenvelden over en kan er nog steeds in het zuiden en losse (onweers)bui ontstaan. Er staat een matige oostelijke wind die in het zuiden zwak wordt en veranderlijk. Het koelt niet verder af dan tot een graad of 15.

Morgen is het wisselend bewolkt en in de middag ontstaan in het zuiden van het land opnieuw enkele buien, mogelijk met onweer. Er staat een zwakke tot matige oost- tot zuidoostelijke wind. In het noordoosten kan de temperatuur nog oplopen tot een graad of 25, in het zuiden blijft deze bij 21 graden steken.

Vanaf zaterdag wordt het echt minder en neemt de kans op een buien toe.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):