maandag, 9. mei 2016 - 20:27

Ruwe diamant van 813 karaat verkocht voor 55 miljoen euro

Ruwe diamant van 813 karaat verkocht voor 55 miljoen euro
Foto: Sotheby's Londen
Stockholm

Een ruwe diamant van 813 karaat heeft tijdens een veiling in Stockholm een recordbedrag van 55 miljoen euro opgebracht. Dat maakte mijnbouwbedrijf Lucara Diamond bekend.

De diamant, 'The Constellation', genaamd is in handen gekomen van een acteur, wiens naam geheim wordt gehouden.

Nog een kans

Maar voor wie graag op de steen had willen bieden, maar het om wat voor reden dan ook is ontgaan! u krijgt op 29 juni nog een kans. Want dan wordt bij veilinghuis Sotheby's in Londen de unieke 1109-karaats "Lesedi la Rona"-diamant geveild.

Geschatte veilprijs 60 miljoen euro

De bijzondere steen is de grootste gemiddelde kwaliteit ruwe diamant die in de afgelopen 100 jaar is ontdekt. Hij kan van u worden, tenminste als u er ongeveer 60 miljoen euro voor over heeft want dat is de veilprijs waarop veilinghuis Sotheby's de steen minimaal inschat.

'Tennisbal'

De Lesedi la Rona, vertaald 'Ons licht', werd ontdekt door Lucara Diamond Corp. in november 2015, op hun Karowe mijn in Botswana. De bijzondere grote steen ter grootte van een tennisbal heeft de afmetingen van ongeveer 66,4 x 55 x 42 mm. 

Transparantie

De kolossale ruwe diamant beschikt over een 'uitzonderlijke transparantie en kwaliteit' en  is ongeveer tussen de 2,5 en 3 miljard jaar oud.

De veiling vindt op 29 juni 2016 plaats in Londen. 

Categorie:
Provincie: