dinsdag, 10. mei 2016 - 8:16 Update: 10-05-2016 11:09

Werkloze Tilburgers werkten aan 'giftrein'

Honderden werkloze werkten aan trein met gifverf
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

In de regio Tilburg zijn honderden mensen mogelijk in aanraking gekomen met de schadelijke stof chroom-6, dat meldt het Brabants Dagblad dinsdag.

Het gaat om 581 mensen die tussen 2004 en 2011 oude treinen hebben geschuurd bij een reïntegratiebedrijf tROM voor mensen die voor langere tijd in de bijstand zaten. Ook acht begeleiders zouden een gezondheidsrisico hebben gelopen. De gemeente Tilburg heeft inmiddels alle betrokken per brief op de hoogte gesteld. De gemeente Tilburg adviseert mensen naar een arts te gaan als ze zich zorgen maken. "Maar een specifieke test is er niet. Het lastige van dit spul is dat het na 120 dagen in het lichaam niet meer is te traceren", zegt wethouder Erik de Ridder (CDA, Arbeidsmarkt).

De zaak kwam vorig jaar aan het licht, toen een oud-medewerker van de toenmalige NS-werkplaats gezondheidsklachten kreeg. Toen werd ook ontdekt dat de verf met chroom-6 ook is gebruikt in oude treinstellen.

In 2014 raakte croom-6 al in opspraak toen bleek dat honderden medewerkers van defensie zeiden er ziek van geworden te zijn. Zo'n 212 (oud-)medewerkers kregen toen een financiële vergoeding. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):