dinsdag, 10. mei 2016 - 9:07 Update: 10-05-2016 12:25

Vrachtwagens rijden andere routes om tol in België te besparen

Vrachtwagen rijden andere routes om tol in België te besparen
Foto: foto ter illustratie
Hazeldonk

De invoering van de tolheffing per 1 april in België heeft er toe geleid dat er meer vrachtverkeer over de Nederlandse wegen gaat. Dit blijkt uit een analyse van de VID.

Volgens de VID lijkt het erop dat transportbedrijven het aantal kilometers over de Belgische wegen wil beperken, om zo een besparing van de tolkosten te genereren. Hierdoor stijgt het aantal kilometers die in Nederland worden afgelegd.

In het onderzoek werden vier routes naar de Antwerpse haven onder de loep genomen. Hierbij is op de grensovergangen bij de A4, A16, de A67 en de A76 een stijging van het vrachtverkeer te zien in tegenstelling tot vorig jaar.

Zo rijdt er gemiddeld 10 procent meer vrachtverkeer via de grensovergang bij Ossendrecht en is een daling gemeten van ruim 7 procent op de grensovergang bij Hazeldonk (A16)

Ook in Limburg is een verschuiving te zien van de drukte bij grensovergangen.  De hoeveelheid vrachtverkeer bij de grensovergang bij Stein nam met 5 procent af. De overgang bij Hapert liet een stijging zien van gelijke omvang. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):