dinsdag, 10. mei 2016 - 20:46 Update: 10-05-2016 21:09

Helers navigatiesystemen gepakt met behulp van lokmiddel

Helers navigatiesystemen gepakt met behulp van lokmiddel
Foto: fbf
Rotterdam

Maandag heeft de politie een vrouw en een man aangehouden voor heling van navigatiesystemen. Dit meldt de politie dinsdag.

Recent werden in IJsselmonde uit meerdere auto’s onder andere navigatiesystemen gestolen. Reden voor de politie om een lokmiddel in te zetten in een auto. Op maandag 9 mei ontving het team een alarm dat er was ingebroken in de bewuste lokauto op de Van Zandvlietplein in Rotterdam. 

Agenten stelden een onderzoek in en kregen een signaal uit een woning aan de Eckartstraat in Rotterdam. Op het moment dat agenten bij de woning aankwamen, stopte er rond middernacht een auto met de bewoners, een man en een vrouw. Agenten spraken de bestuurder en de vrouw aan. Een paar tellen later stapte de bestuurder uit en rende hij weg. 

Na een korte achtervolging werd de 25-jarige man uit Rotterdam toch in de kraag gegrepen en aangehouden. Ook de 19-jarige vrouw is aangehouden. In de woning vonden agenten veertien navigatiesystemen welke direct in beslag zijn genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lokmiddelen

De politie Rotterdam zet al geruime tijd 24 uur per dag, 7 dagen per week, lokauto's en -fietsen in. Deze worden continu geobserveerd. Het team heeft het pakket aan lokmiddelen fors uitgebreid. De technische snufjes worden nu in tientallen voertuigen en producten gebruikt om meerdere vormen van criminaliteit aan te pakken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: