donderdag, 12. mei 2016 - 8:56 Update: 12-05-2016 10:31

Frank de Boer stopt bij Ajax

Frank de Boer verlaat Ajax
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Frank de Boer stopt als trainer van Ajax. Dit heeft hij de directie kenbaar gemaakt in een gesprek. De clubleiding en de trainer bereikten daarna overeenstemming over de ontbinding van het contract dat nog liep tot 1 juli 2017.

Frank de Boer (Hoorn, 15 mei 1970) was vanaf het seizoen 2006-2007 jeugdtrainer bij Ajax. Op 6 december 2010 werd hij hoofdtrainer bij de A-selectie. In 2011, 2012, 2013 en 2014 werd hij met het eerste elftal landskampioen. Hij won als trainer van Ajax tevens de Johan Cruijff Schaal (2013).

De Boer: ,,Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Eerst als speler en de afgelopen tien jaar als trainer. Ik heb me bij de D1 en de A1 kunnen ontwikkelen. Ajax gaf mij daarna al snel de kans bij het eerste elftal en daar ben ik de club dankbaar voor. Na het winnen van vier landstitels achter elkaar was het seizoen 2014-2015 een teleurstelling. Dat wilden wij afgelopen seizoen rechtzetten, daar hebben we alles aan gedaan. Maar het is helaas niet geworden wat wij allemaal hoopten en verwachtten. Ik begon steeds meer te beseffen dat het tijd werd voor iets anders. Dat is voor mij beter en naar mijn mening ook voor Ajax. Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet. Een jaar zonder club is ook een optie, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik koester vooral de mooie herinneringen, met het behalen van de 30e landstitel als absoluut hoogtepunt. We hebben veel talenten de kans kunnen geven en hun doorbraak meegemaakt. Ik weet zeker dat dat ook de komende jaren zal gebeuren. Zoals het hoort bij Ajax. Waar ik ook ben, ik zal het nauwlettend blijven volgen. Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven.”

Directeur Edwin van der Sar: ,,Het was geen grote verrassing, aangezien we de afgelopen maanden al enkele gesprekken over zijn toekomst en die van Ajax voerden. Maar omdat alle contracten van onze selectiespelers doorlopen en Frank enorm eerzuchtig is, hield ik er toch ook nog een beetje rekening mee dat hij zijn contract zou willen uitdienen. Om met deze groep toch nog een prijs te pakken. Wij vinden het jammer dat hij weggaat, maar toen hij meldde dat dit zijn beslissing was hebben we in goed overleg zijn contract beëindigd. Als je ziet wat hij allemaal gewonnen heeft, maar ook als je kijkt naar de manier waarop hij altijd oog heeft gehad voor de doorstroming van onze talenten, dan verdient hij dat gewoon. Daarnaast is Frank een uitstekende ambassadeur van de club geweest, die altijd tijd maakte voor de fans, de media, de maatschappelijke projecten van de club en de sponsoren. Het is nog niet bekend wat hij gaat doen maar wij wensen hem hoe dan ook ontzettend veel succes in zijn verdere loopbaan. Wij gaan nu in het Technisch Hart bepalen hoe we deze vacante positie gaan invullen en hoe de technische staf er voor komend seizoen uit gaat zien.”

Het contract van assistent-trainer Orlando Trustfull, die vorige zomer aan de technische staf werd toegevoegd, loopt per 1 juli 2016 af. Ook hij zal de club verlaten.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):