donderdag, 12. mei 2016 - 9:03 Update: 12-05-2016 9:05

Twee minderjarigen aangehouden na inbraak

Twee minderjarigen aangehouden na inbraak
Foto: Archief FBF.nl
Bergen op Zoom

Woensdagavond rond 18.15 uur ontdekte een zeer alerte getuige dat er werd ingebroken in een woning aan de Copernicusstraat in Bergen op Zoom. Hij belde direct de politie en agenten gingen met meerdere eenheden ter plaatse. De getuige achtervolgde intussen de inbrekers die wilden wegkomen.

Agenten in auto’s, op motoren, op de fiets, hondengeleiders en ook de politiehelikopter werden door de meldkamer gestuurd naar de omgeving van de Copernicusstraat. Een signalement van beide verdachten werd doorgegeven. Ook werd een burgernetbericht verspreid zodat ook mensen in de buurt konden uitkijken naar de twee dieven. In de buurt van het sportpark aan de Beukenlaan werden de zoekende agenten op het juiste spoor gezet door een collega die in haar vrije tijd op het sportpark was.

Aangehouden

Na een korte achtervolging konden de twee verdachten worden aangehouden in de Artemislaan. Ze hadden zich inmiddels van hun jassen ontdaan, maar die zijn door politiehonden teruggevonden in de bosjes op het sportpark. Ook werd daar een tas met goederen gevonden. Die goederen zijn vermoedelijk afkomstig uit de woning waar was ingebroken.

De twee verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Ze zijn 14 en 16 jaar oud  en afkomstig uit Bergen op Zoom. Ze zitten nog vast in afwachting van hun verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):