donderdag, 12. mei 2016 - 11:29 Update: 12-05-2016 11:29

Burgemeester Krewinkel vindt tweet doodswens onacceptabel

Burgemeester Krewinkel vindt tweet doodswens onacceptabel
Foto: Archief EHF
Heerlen

Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen noemt de uitlatingen van raadslid Christian Petermann over een officier van justitie 'onaanvaardbaar en verwerpelijk'.

In een verklaring schrijft de burgemeester: ''Meteen nadat ik kennis genomen heb van de tweet van de heer Petermann heb ik contact met hem opgenomen. Ik heb hem aangegeven dat ik dit als mens en burgmeester onaanvaardbaar vind. De doodswens aan de Officier van Justitie die geuit wordt, is volstrekt onacceptabel. De vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog zijn ongepast en verwerpelijk. De heer Petermann heeft vervolgens de tweet verwijderd. Met ontzetting las ik vanmorgen in de krant dat de heer Petermann volhardt in zijn standpunt in plaats van excuses te maken. Het moge duidelijk zijn dat ik het als burgemeester van Heerlen verwerpelijk vind wat door de heer Petermann getwitterd is en zijn reactie in de pers vanochtend. Ik neem dan ook uitdrukkelijk afstand van deze gedragingen.''

Verongelukken

Het raadslid vergeleek officier van justitie Anja Janssen, één van de aanklagers in het proces tegen Jos van Rey, op Twitter met een nazi-kampbeul. Hij sprak ook de hoop uit dat ze zou verongelukken.