vrijdag, 13. mei 2016 - 8:25 Update: 13-05-2016 14:20

Krantenbezorgster (51) neergestoken in Rotterdam

Krantenbezorgster op straat neergestoken in Rotterdam
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

De verdachte van de steekpartij, waarbij vrijdagochtend vroeg in Rotterdam op de Pasteursingel een 51-jarige krantenbezorgster uit Schiedam zwaargewond raakte, heeft mogelijk vlak daarvoor geprobeerd om een man te beroven. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

'Ondanks levensgevaarlijke steekwonden is de 51-jarige vrouw met hartslag naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zet alles op alles om de dader te vinden en is bezig met het onderzoek. Alle informatie is welkom', aldus de politie.

Nadat een man rond 05.15 uur de politie had gealarmeerd over een lichaam op straat, troffen agenten op de Pasteursingel een zwaargewonde vrouw aan. Zij bleek levensgevaarlijke steekwonden te hebben. 

Het slachtoffer is op straat gereanimeerd en uiteindelijk met hartslag naar het ziekenhuis vervoerd. Daar ligt de vrouw in kritieke toestand op de Intensive Care.

De 51-jarige Schiedamse bleek een krantenbezorgster. Haar fiets lag naast haar toen ze werd gevonden. De politie is sinds vanochtend onafgebroken bezig met het onderzoek en sprak al met enkele omwonenden. 

Poging beroving

Uit een van de verklaringen komt naar voren dat er vlak voor het steekincident, in de nabije omgeving, een poging beroving heeft plaatsgevonden. Een man was op weg naar huis en werd aangesproken door een onbekend persoon. De dader pakte hem beet, maar het slachtoffer verweerde zich. Daardoor ging de onbekende er vandoor.

Signalement

De politie vermoedt dat deze twee incidenten met elkaar te maken hebben en dat het mogelijk om dezelfde dader gaat. Er is dan ook een signalement bekend. Het gaat om een man van 1.80 lang. De man zou niet ouder zijn dan 30 jaar en droeg een trainingspak. Bij de poging om de Rotterdammer te beroven, had hij zijn capuchon op.

Getuigenoproep

Naast het buurtonderzoek, zijn er vanochtend diverse sporen veilig gesteld. Eventuele camerabeelden uit de omgeving worden zo snel mogelijk opgehaald. Het rechercheteam zet in ieder geval alles op alles om deze man te vinden en kan alle hulp gebruiken. Het team roept mensen dan ook op zich te melden. Alle informatie is welkom! Contact kan via: 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):