vrijdag, 13. mei 2016 - 11:46

Twee ouderen zwaargewond na frontale botsing

Twee ouderen zwaargewond na frontale botsing
Foto: MV
Etten-Leur

Op de Rijsbergseweg is woensdagmiddag 12 mei om 14.15 uur een ongeluk gebeurd. Daarbij raakten twee mensen zwaargewond en één bestuurder van een personenwagen lichtgewond.

Een ouder Rijsbergs echtpaar (83 en 79 jaar) reed over de Rijsbergseweg in de richting van Etten-Leur. De 79-jarige vrouw bestuurde de auto. Een tegemoetkomende auto die af wilde slaan minderde vaart. Achter deze wagen reden meer auto’s die ook vaart minderden. Een laatste auto in de rij zag niet dat er voor hem geremd werd. Op het laatste moment stuurde de 44-jarige man uit Zundert daarom op de tegenliggende rijstrook en reed daardoor frontaal op de auto van het echtpaar. De bejaarde vrouw en man zaten bekneld in de auto. Getuigen hebben eerste hulp verleend. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Hulpverlening

Brandweer en ambulances en een traumahelikopter kwamen hulp verlenen. De man en vrouw zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto die op de verkeerde weghelft reed is met borstklachten naar het ziekenhuis gebracht. De man is wel verdachte en wordt later nog ondervraagd.

Verkeersongevallenanalyse

Verkeersongeval specialisten van de politie hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld. De Rijsbergseweg is tot 17.15 uur afgesloten geweest voor het verkeer. De afzetting werd geregeld door provinciale Waterstaat die enkele verkeersregelaars inzette en personeel om de weg te reinigen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: