maandag, 16. mei 2016 - 10:08 Update: 16-05-2016 21:15

De Nationale Opera ontvangt prestigieuze International Opera Award

De Nationale Opera uitgeroepen tot 'Opera Compeny of the year 2016'
Foto: Archief EHF
Londen

De Nationale Opera is uitgeroepen tot Opera Company of the year 2016'.

Het operagezelschap heeft de prestigieuze 'International Opera Award' ontvangen en mag zich nu een jaar lang het beste operagezelschap ter wereld noemen. Dit schrijft onder meer het operamagazine.nl.

De vakprijs werd zondagavond uitgereikt in het Savoy Theatre of Londen. Voor de titel 'Opera Company of the year 2016' waren ook de Deutsche Oper  Berlin, het Theater an der Wien,, Welsh National Oper, Opera Philidelphia, Polish National Opera genomineerd. Directeur van de Nationale Opera Pierre Audi is ontzettende trots op de prijs, maar zegt ook dat de prijs tot nederigheid stemt.

Audi wil de prijs graag opdragen 'aan de toekomst van onze kunstvorm, aan een dieper streven om tot excellentie te komen, aan de noodzaak om risico’s te nemen en vernieuwingen toe te passen, aan het plezier waarmee wij aan educatie doen en onze ervaringen delen met een nieuwe generatie van makers en toeschouwers uit alle geledingen van de bevolking'. Het is voor de derde keer dat de International Opera Awards worden uitgereikt. een van de doelen van de stichting die de Opera Awards uitreikt, is het onder de aandacht brengen van de kunstvorm.